Uno-X Mobility satser på lynlading

Danske og norske elbilister kan glede seg over at Uno-X nå etablerer seg som leverandør av enkel og billig lynlading. Den første ladestasjonen med 300 kW lynladere åpnes i Nyborg i Danmark fredag 22. april, og den første norske ladestasjonen skal etter planen åpnes i løpet av sommeren.

Åpningen av vår første lynladestasjon for elbiler er en viktig strategisk milepæl, og markerer starten på en ambisiøs satsing innen elektrisk mobilitet, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail og styreleder i Uno-X Mobility.

Gjennom Uno-X har vi en klar ambisjon om å bidra til enklere og mer bærekraftig mobilitet, og hos oss blir det raskt, enkelt og billig å lade bilen, sier han.

Lynlading og handletur på REMA 1000

Som del av strategien til Reitan Retail, vil Uno-X i stor grad utnytte allerede eksisterende lokasjoner i Reitan Retail-familien når selskapet skal etablere nye ladestasjoner i tiden fremover.

Det betyr at det i fremtiden blir Uno-X lynlading både ved utvalgte REMA 1000-butikker og Uno-X-stasjoner i Norge og Danmark, sier Reitan.

Minister åpner første ladestasjon
Den første ladestasjonen til Uno-X åpnes av Danmarks transportminister, Trine Bramsen, i Nyborg i Danmark, fredag 22. april. I Norge er det ventet at den første ladestasjonen åpnes i løpet av sommeren i år.

Vi er glade for at Uno-X nå kan tilby lynlading til elbil, sier Vegar Kulset, som leder Uno-X Mobility.

På mellomlang sikt tenker vi det blir mulig for tusen biler å lynlade til samme tid på Reitan Retail sine lokasjoner i Norge og Danmark, sier Kulset.

Raskt, enkelt og billig

Lynlading hos Uno-X krever ikke abonnement, opprettelse av bruker, ladebrikke eller lignende.

Alle elbilsjåfører på farten vil få muligheten til å dra nytte av de nye lynladerne. Alt du trenger er et vanlig betalingskort. Og våre kunder skal alltid være trygge på at vi har konkurransedyktige priser, sier Kulset.

Kontakter

Øyvind Breivik
Kommunikasjonssjef, Reitan Retail
Tel: +47 40 22 66 86
oyvind.breivik@reitanretail.no
 
Ole Johannes Tønnessen
Daglig leder Uno-X eMobility N/DK
Tel: +47 934 04 400
ole.johannes.tonnessen@unox.no